Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 24-01-2009  - Eten verbroedert. Dat heb ik gisteren weer aan den lijve ondervonden. In L’Amuse. Italiaans koken op de Stalbergweg. Zo’n dertien gerechten maken in kleine groepjes. En daarna smullen met z’n allen, beneveld door de bieren en de wijnen. Eten in de gele Zomerparkfeest vrijwilligerstent is ook zo’n belevenis. Alleen daar hoef je zelf niks klaar te maken. Alles wordt voor ons in de veldkeuken gemaakt door Alois, Mies, Marlie, Sasan, Nico, Corrie, Caroline, Elif en al die anderen. Met z’n allen aan lange tafels. Gekakel en geouwehoer. Napraten en je trots voelen wat je allemaal gedaan hebt die dag. Sterke verhalen en proestende moppen. Na gedane arbeid is het altijd goed eten. Ik zie het weer zo voor me. Iedereen aan het eten en bijdrinken. De ruwe handen van de podiumbouwers, de frêle vingers van de dames uit de kassateams, de naar werkhandschoenen stinkende handen van de hekkensjouwers, de platte typevingers van de Parkpraot redacteurs, de gekleurde vingers van de kids uit het kidzteam, de gealuminiumiseerde handpalmen van de trussenploeg, de groene vingers van Toen Jacobs aan de koffie ‘s morgens, de hele grote handen van de hele grote veiligheidsmensen, de naar knoflook ruikende Beppo, de naar vers bier geurende kleren van Louis, de wafelgeur rondom Jos Lamers, de schone handen van de opgeluchte EHBO’ers. Iedereen komt in de tent gedurende de festivaldagen. Daar focusseert het vrijwilligerswerk zich. In de culinaire oase van het Sef’s keteerke. Inderdaad, eten verbroedert.